top of page

Lösningar för boende Carlsro

  • Gym
    I källaren till hus 3 finns ett gym som är tillgängligt för föreningens medlemmar. Kostnaden för att bruka gymmet är 500 kr per år och gäller för alla som bor i lägenheten. Almanacka för tidsbokning finns utanför lokalen. Har du frågor eller önskemål gällande gymmet, kontakta vår gymansvarige.

    OBS! Ungdomar 13-18 år får endast vara ensamma i gymmet om målsman har skrivit under regler för gymmet. Barn under 13 år får endast vara där tillsammans med målsman. Koden till gymmet lämnas ut i samband med underskrift av de regler som gäller för nyttjande av gymmet.

     

  • Gemensam el
    Vi har gemensam el i föreningen. Föreningen gör regelbundet en gemensam upphandling av el och får då ett bra pris. Du betalar din el per månad via månadsavin. Elpriset för 2023 är 3,50 kr per kWh inkl. moms, inga fasta kostnader. Här ingår även kostnad för elnät. Du kan logga in på Mina sidor och se din elanvändning.  Inloggning till elmätaren fås via expeditionen.

     

  • Gemensamt bredband
    Bredband på 100/100 MBit från Ownit ingår i månadsavgiften för samtliga medlemmar.

    För att nyttja bredbandet behövs bara en vanlig TP-kabel kopplas från vägguttaget till din dator eller router.

    I samarbetet med Ownit har föreningens medlemmar även möjlighet att utöka sitt bredband eller komplettera med IP-TV och IP-telefoni. Kontakta Ownit direkt om ni vill köpa till sådana tjänster.
    För mer information, se Ownit Bredbands hemsida

     

  • Laddplatser för elbilar
    Föreningen har 4 stycken laddplatser för elbilar på vår gästparkering. För att nyttja platserna behöver du ha ett konto hos inCharge/Vattenfall. Mer information om hur du använder laddstolparna, skapar ditt konto och beställer laddkort/tagg/app finner du på inCharge.
    Det kostar 5,00 kr per kWh att ladda din bil. Intäkterna används för att finansiera investeringen, administration, nätavgift samt den elektricitet som förbrukas. Laddstationen har maximal effekt på 22 kW


    OBS! När du laddat klart din bil ska den SNARAST flyttas ifrån LADDPLATSEN till annan parkeringsplats. Laddplatserna är nämligen till för boende även utanför BRF CARLSRO, får dom vända sig till andra laddplatser för att bilar står kvar för länge efter laddningen slutförts förlorar föreningen intäkter.

       

 



















 

  • Verkstaden
    I källaren till hus 3 finns en verkstad där man kan låna verktyg eller utföra enklare arbeten.

  • Gemensamt kanalutbud
    Digitala TV-kanaler från ComHem ingår i månadsavgiften (via antennuttaget i lägenheten). Men du kan välja att utöka med flera kanaler, då krävs ett modem. 

     

  • Värmesystem
    Till vårt styrsystem för fastighetens värmesystem är 79 av lägenheterna kopplade. Där sitter temperaturgivare som möjliggör en optimal styrning av komforten i våra bostäder. Innertemperatur 22 grader.
    I varje lägenhet ska den genomsnittliga inomhus-temperaturen i hallen överstiga 22°C när termostaterna på alla element i lägenheten står på max ”9” och har stått på så ett antal timmar.  Temperaturen mäts i hallen 1,6-1,8 m över golvet och den ska mätas med föreningens utrustning. Idag är 79 lägenheter utrustande med sensorer som mäter temperaturen i hallen och som används av fastighetens värmesystem för styrning.  Styrelsen har tillgång till dessa mätvärden.














     

  • Posthantering
    På entréplan i varje trappuppgång finns fastighetsboxar för post placerade. Där finns även ett större servicefack för att smidigt kunna ta emot paket hemma. Vid varje lägenhets dörr finns en tidningsklämma.

     

  • Nya säkerhetsdörrar
    ​Nu har samtliga lägenheter på Carlsro utrustats med moderna säkerhetsdörrar som väsentligen förbättrar skydd mot inbrott, uppfyller moderna krav på brandklassning och rökgastäthet samt med betydligt bättre ljudisolering. Våra lägenheter är i och med detta betydligt tryggare vilket var syftet. Flertalet försäkringsbolag ger en lägre avgift på hemförsäkringen när man har godkänd säkerhetsdörr. Kontakta ditt försäkringsbolag och se om du också kan spara pengar på din försäkring.
    Varje lägenhetsinnehavare ansvarar själv för sin nyckel till lägenhetsdörren. Föreningen har ingen huvudnyckel. Lägenhetsdörrarna är utrustade med en så kallad nyckeltub. I den kan medlemmarna lägga en nyckel till sin lägenhet de dagar då det ska göras åtgärd av ex. hantverkare i lägenheten medan du själv är borta.






















     

  • Uteplatser och boulebana
    Varje lägenhetshus har en möblerad uteplats, dessutom finns en större gemensam uteplats med grill. Det finns även en boulebana på fastigheten. 

     

  • Lån av utrustning
    Föreningen har viss utrustning att låna ut till de boende; hammarborr, extra stolar och extra bord. Kontakta tekniska förvaltaren för att låna denna.

     

  • Färg till balkonger
    Tillhandahålls av föreningen. Hämtas på expeditionen.

         Kontakta teknisk förvaltare.

  • Extra fjärröppnare till garageporten
    Extra fjärröppnare till garageporten finns att köpa på expeditionen. Kontakta teknisk förvaltare.

  • Avfall och återvinning
    Föreningen har investerat i en återvinningsstation med inkast till underjordiska behållare för att möjliggöra sortering av avfall. Den underjordiska avfallsstationen finns placerad centralt utomhus på fastigheten. Är du nyfiken på hur stationen fungerar så finns här en informationsfilm.
    Småelektronik, lampor och lysrör kan lämnas i garaget. 
    Trädgårdsavfall lämnas i komposten som återfinns vid infarten till garaget.
    Två gånger per år hyr föreningen in en container. Medlemmarna kan städa ur hemma och bekvämt slänga avfallet i containern. Datum för container aviseras till medlemmar i god tid. Observera; det är inte tillåtet att slänga större möbler, äldre köksinredningar, elektronikavfall, kemikalier eller bildäck i containern. 
    I källaren till hus 9 finns ett återbruk där du kan lämna in saker du inte använder till andra medlemmar och få saker du vill ha från andra medlemmar. 

     

  • Gästparkering
    Gästparkeringen är gratis i 2 timmar, P-Skiva eller biljett används då. Per dygn kostar det 40 kr.

     

  • Namnskyltar
    Det är endast namn på den medlem som äger och bor i lägenheten som anges på porttelefon, namntavla i trapphus, postfack i fastighetsbox samt tidningsklämma. Namn anges således på totalt fyra ställen. Alla fyra namnskyltar tillhandahålls och sköts av föreningen. Dessa uppdateras endast vid ägarbyten. Det är inte tillåtet att sätta upp egna namnskyltar, vare sig på dörrar, luckor eller tidningsklämma.
    Om lägenheten hyrs ut i 2a hand så kommer namn på skyltarna inte att ändras, utan det är fortfarande namnet på den som äger lägenheten som anges. Andrahandshyresgäst uppger istället en C/O adress (care of). Exempelvis, Lars Larsson hyr i 2a hand av medlem Patrik Persson: Då blir adressen ex.: Lars Larsson, C/O Patrik Persson, Steglitsvägen 3A, 227 32 Lund

     

  • Tvättstugor
    Varje lägenhetshus har en tvättstuga. Tidsbokning sker i kalendern till respektive tvättstuga. Medlemmar kan nyttja tvättstugorna i samtliga hus, inte enbart det man själv bor i. 

     

  • Cykelparkering och förråd
    I varje lägenhetshus finns ett cykelrum om du inte vill ställa den ute. Det finns även cykelparkering utanför varje hus.

IMG_0174.jpg
image015.png
image006.png
bottom of page